Leasing

Het kopen van deze auto’s is vaak een grote investering, terwijl ondernemers het geld vaak liever gebruiken voor andere doeleinden. Autobedrijf Hoefnagel geeft de oplossing met leasing.

Eén van de mogelijkheden is financial lease. Financial Lease is een financieringsvorm bestemd voor de aanschaf van bedrijfswagens. Een belangrijk verschil ten opzichte van een Operational Lease is dat u aan het einde van de looptijd eigenaar bent van het gefinancierde object.

Bij een Financial Lease is de financieringsmaatschappij de financier van de auto. Het juridisch eigendom blijft in handen van de financieringsmaatschappij, u bent echter economisch eigenaar van de auto. U betaalt het gefinancierde bedrag, verhoogd met de rente, in een aantal maanden terug. De rente wordt van te voren vastgesteld en verandert niet tijdens de looptijd van het contract. Na betaling van de laatste termijn gaat ook het juridisch eigendom over op u. Het waardeverloop komt ten laste van u; dit kunt u in mindering brengen op uw winst, of, als u zelfstandig ondernemer bent, op uw inkomen.

De voordelen van Financial Lease

  • U behoudt investeringsruimte voor uw kernactiviteiten
  • De mogelijkheid van renteaftrek levert u een fiscaal voordeel op
  • Ook als de contante investeringsruimte daartoe niet toereikend is, kunt u een bedrijfswagen aanschaffen.